Helbredsangst

En moderne og effektiv terapi – der virker! ⭐

Lær at slippe helbredsangst

Helbredsangst ⭐ | ✓ Unik behandling / Lær at slippe angsten. | ✓ Få ro i maven og følelserne i kontrol. → Angst.dk

Helbredsangst

Helbredsangst kan vise sig på mange måder, og de fleste mennesker vil opleve en form for helbredsangst på et eller flere tidspunkter i deres liv.

Helbredsangst kan være en hindring for at få den behandling, man har brug for, og kan også føre til social isolation og en negativ livskvalitet.

Helbredsangst føles af kvinde
Mand med fregner har helbredsangst.

Helbredsangsten kan have en enorm indvirkning på en persons liv, og kan føre til social isolation, depression og i værste fald selvmordstanker.

Helbredsangst er ikke en diagnose i sig selv, men er ofte en komplikation til andre psykiske lidelser såsom angst og depression.

Hypokondri, eller sygdomsangst, er en undertype af helbredsangst, hvor man fixerer sig på en eller flere specifikke sygdomme.

Man kan have en overdreven frygt for at have eller få en alvorlig sygdom, selv om der ikke er nogen objektiv grund til at tro det.

Hypokondri kan føre til, at man konstant søger læge, undersøgelser og behandling for sygdomme, man ikke har.

Symptomer

Angsten er en intens følelse af ubehag eller frygt, der opleves i en given situation. Angsten kan være en normal reaktion på en farlig situation, men den kan også være ubegrundet og overdrevet.

Behandling

Angsten kan være så stærk, at den påvirker ens evne til at fungere i dagligdagen.

Oplever du at du har helbredsangst – så behøver det ikke være sådan. Du kan få hjælp her.

Alle henvendelser behandles med fuld diskretion, og er omfattet af tavshedspligt. Du kan derfor trygt ringe eller kontakte os via formularen.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er helbredsangst?

Helbredsangst er en følelse af bekymring og angst for ens egen helbredstilstand. Det er en overdreven og irrationel frygt for, at man er syg eller vil blive syg. Helbredsangst kan også kaldes hypokondri eller sygdomsangst.

Helbredsangst er ikke en selvstændig sygdom, men en funktionel lidelser, der kan være forbundet med andre angstlidelser. Angsten kan have en negativ indvirkning på ens liv, da den kan føre til social isolation, dårlig arbejdsevne og dårlig livskvalitet.

Hvorfor får man helbredsangst?

Der er mange grunde til, at man kan få helbredsangst. For nogle er det en reaktion på en tidligere sygdomsoplevelse, mens andre kan have en arvelig disposition til at være bange for sygdom. Funktionelle lidelser og psykiske problemer som f.eks. angst eller depression kan også bidrage til helbredsangst.

Hvordan behandles helbredsangst?

Behandlingen af sygdomsangst kan være svær, da sygdomsangsten ofte er forbundet med andre angstlidelser. Behandlingen af helbredsangst bør derfor altid være under supervision af fagfolk.

Psykoterapi kan hjælpe til at behandle de underliggende angstlidelser, som er forbundet med helbredsangst.

Case: Marie led af stress, depression og invaliderende angst

Færdig med angst behandling og ser ud over vandet
Jeg syntes jeg havde prøvet alt hvad der var at tilbyde: Psykolog, Psykoterapeut, Psykiater, Hypnose – men intet hjalp.

Case: Viktor led af slem angst og så meget sort/hvidt på tingene

fri af angst
Jeg husker hele forløbet som en masse "aha" oplevelser, som efter et stykke tid blev til en del af mig. 
angst.dk » Angstlidelser » Helbredsangst