Jeg orker næsten ikke at gå i mere terapi

Vi er med dig hele vejen til at inspirere, motivere og begejstre. Og vi fejre hellere end gerne alle dine succeser – store som små – sammen med dig.

Photo of author

Forfatter:

Flemming Bust

Opdateret:

Læsetid:

2 min.

Indholdsfortegnelse

Når terapi starter med et dybt suk

Vi har ikke længere tal på alle de mennesker der har kontaktet os og med et dybt suk har sagt “Jeg ved ikke om jeg orker igen at fortælle om min barndom” og andre udsagn i den stil.

Og selvfølgelig er det hårdt at gennemleve en traumatisk barndom, periode eller oplevelse i livet gang på gang.

Det sætter jo gang i alle de fysiske fornemmelser og følelser (symptomer) – du bare gerne vil være fri for.

Spørgsmålet man kan stille sig er jo blandt andet hvorfor så mange behandlingsformer involverer at dissekere hele barndommen?

Det er der selvfølgelig forklaringer på, men jeg synes, at det er meget mere interessant at forklare dig om en helt anden måde at gå til terapien på – som vi med et glimt i øjet kan beskrive som at se en romantisk film.

Det kan i et forløb hos angst.dk opleve at komme gennem hele følelsesspektret. Der kan fældes en tåre, der kan føles både vrede, tristhed og opgivenhed – bare for at nævne nogle få i den lidt tungere ende af følelsesregistret.

Men du vil i i vores forløb i langt højere grad opleve en masse følelser i den gode ende af følelsesspektret. Vi bruger nemlig ikke tid på at dissekere fortiden.

Hvorfor skulle vi det?

Livet er jo nu og leves fremadrettet. Bevares, vi hjælper dig med at tømme “rygsækken” for tungt og gammelt – og ikke mindst ubrugeligt bagage.

Men den del af processen er faktisk styrkende, berigende og ikke mindst lettende og befriende. Alt du du har slæbt rundt på kan du smide – en gang for alle. Det hjælper i den grad på humøret.

Tag det gode humør med i terapi

Og nu ved jeg godt at jeg strammer den lidt. Men tro det eller lad være – rent faktisk har du det også sjovt i forløbet sammen med os. Gode grin og højt humør møder vi langt oftere end det modsatte.

Det skyldes både at humor i sig selv er en fantastisk ressource til den værktøjskasse du får i forløbet.

Værktøjskassen der klæder dig på til at håndtere de udfordringer du møder i dagligdagen.

Og udfordringer du håndterer når jo ikke engang at blive til problemer. Den power og handlekraft gør at du føler dig stærkere, mere kraftfuld og handlekraftig.

Det giver livet værdi og mening

Det giver livet værdi og mening – og jeg kan love dig at humørbarometret stiger nogle grader.

Og hvad var det nu med den sammenligning med den romantiske film?

Jo i filmen går hovedpersonen også gennem hele følelsesregistret. Der er modstand, der er håbløshed, opgivenhed men også håb, tro på kærligheden og alle det skønne stunder.

Og som vi alle ved fra start så ender det altid godt til sidst.

Og DET er ikke så forskelligt fra et forløb hos angst.dk

Du skal bare gøre som hovedpersonen i filmen – handle og blive ved.

Vi er med dig hele vejen til at inspirere, motiverer og begejstre. Og vi fejre hellere end gerne alle dine succeser – store som små – sammen med dig. Med store smil og gode grin.

Vil du bedømme denne side?

Gns. 5 / 5. Antal: 178

Bedøm som den første

Hvordan kan vi forbedre denne side?

Angst.dk » Anekdoter » Jeg orker næsten ikke at gå i mere terapi